Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

Arganový olej

Arganový olej je vyráběn z rostliny argénie trnité, která se nachází pouze v jihozápadní části Maroka. Vzhledem k velmi omezené oblasti, kde se vyskytuje se jedná o jeden z nejvzácnějších olejů na světě. 

 

Arganový olej z pražených semen je využíván pro potravinářské účely. V tradiční marocké kuchyni nesmí chybět při přípravě kuskusu, ryb či omáček. Jeho účinky stabilizují cholesterol v krvi. 

Po celém světě je však známý hlavně pro své kosmetické účinky. Obsahuje vysoké procento účinných látek jako jsou tokoferoly, esenciální mastné kyseliny a vitamíny A, E a F. Vitamín A podporuje oběhový cévní systém, vitamín E je antioxidant se silnými protizánětlivými účinky, který chrání buňky před UV zářením a vitamín F hydratuje pokožku a zpomaluje proces stárnutí buněk pokožky. 

Arganový olej je využíván při léčbě kožních onemocnění, ekzémech, akné či popáleninách. Zmírňuje také svědění vlasové pokožky, snižuje suchost pokožky a napomáhá redukovat kožní maz. Vlasy jsou po něm krásně silné, lesklé a hebké. 

Při použití na obličeji působí arganový olej preventivně při tvorbě vrásek. Je také ideální pro péči a ošetření nehtů na rukou i nohou.